Інтерактивний стандарт ISO 21508 “Управління здобутою цінністю”

ISO 21508:2018 “Управління здобутою цінністю в управлінні проєктами та програмами” теж зробили інтерактивним, клікабельним.

Користуйтесь! Пишіть свої пропозиції та зауваження.

Цікаво, що більшість проєктних команд використовує метод управління здобутою цінністю (EVM) несвідомо. Простий приклад: Звичайні burn-down та burn-up діаграми – це нащадки S-кривих з методу управління здобутою цінністю. Так що раджу почитати цій стандарт, щоб розуміти звідки все починалось.

А ще в цьому стандарті додатково описано метод здобутого розкладу. Традиційно EVM відстежує відхилення графіка не в одиницях часу, а в грошах (наприклад, гривня, євро, долар) або трудовитрат (наприклад, робочих годин). Але природніше говорити про продуктивність розкладу в одиницях часу, а проблеми з традиційними показниками продуктивності розкладу ще глибші. Ближче до кінця проєкту – коли продуктивність розкладу часто є першочерговою проблемою – корисність традиційних показників розкладу стає, м’яко кажучи, ніякою. Коли проєкт завершено, його SV завжди дорівнює 0, а SPI завжди дорівнює 1, навіть якщо проєкт був завершений із неприйнятним запізненням. Аналогічно, проєкт може нудьгувати майже до завершення (наприклад, SPI = 0,95) і ніколи не позначатиметься як поза прийнятним числовим допуском. Щоб виправити ці проблеми, теорія здобутого розкладу представляє показники SV та SPI у двох окремих областях: гроші та час. Вони називаються просто SV і SPI, щоб вказати, що вони стосуються грошей; та SV(t) і SPI(t), щоб вказати, що вони стосуються часу. Заявлена ​​перевага методу здобутого розкладу полягає в тому, що для впровадження та тестування здобутого розкладу не потрібні нові процеси збору даних; для цього потрібні лише оновлені формули. Теорія здобутого розкладу також надає формули для прогнозування дати завершення проєкту з використанням вимірювань на основі часу. Докладніше в Додатку Б.

Підписатись на новини PMDoc - t.me/PMDoc

0 відповіді

Залишити відповідь

Бажаєте приєднатись до дискусії?
Не соромтеся робити внески!

Leave a Reply