Повідомлення про розроблення національних стандартів ДСТУ серії 21500

28 липня на сайті ДП “УкрНДНЦ” були опубліковані повідомлення про розроблення національних стандартів ДСТУ серії 21500 – http://uas.gov.ua/standrarization/rozrobka-ta-skasuvannia/povidomlennia-pro-rozroblennia-natsion

Це всі 8 існуючих стандартів ISO з управління проєктами, програмами та портфелями. Вони будуть прийняті офіційно цього року. Починайте вже вивчати ці стандарти, особливо якщо ваша організація – це державна установа чи державне підприємство, або якщо ви надаєте послуги державним організаціям.

Запрошую прийняти участь в перевірці тексту стандартів. Всі їх можна знайти за посиланням – https://pmdoc.ua/iso

Для спрощення розробки, прийняття та впровадження стандартів ДСТУ серії 21500 на рівні держави, ми розбили роботу на 2 роки. Цього року ми повністю перекладаємо і узгоджуємо тільки 2 базових стандарти – ISO21500 “Контекст та концепції” та ISO21506 “Словник”. Решта будуть теж офіційно прийняті, але без важкої перевірки, в оригінальної англійської версії та додатком робочого перекладу українською.
Тобто офіційно вони вже почнуть діяти, але такий підхід дуже спрощує прийняття стандартів.

Наступного року ми узгодимо і приймемо всі стандарти вже в фінальному перекладі.
Більш того, ISO зараз оновлює ISO21505 “Настанови щодо врядування”, а також розробляє новий ISO21512 “Управління здобутою цінністю (EVM) — Посібник із впровадження”. Ми одразу запровадимо й ці зміни.

0 відповіді

Залишити відповідь

Бажаєте приєднатись до дискусії?
Не соромтеся робити внески!

Leave a Reply